icon-aiicon-arrangementsicon-arrow-left-1icon-arrow-left-2icon-arrow-left-3icon-arrow-right-1icon-arrow-right-2icon-arrow-right-3icon-automationicon-bleedicon-bounceicon-brushesicon-brushes2icon-circlesicon-cloudicon-cross-invicon-crossicon-cymbalicon-downloaddrumsicon-drag-dropicon-drumkiticon-drums2icon-drumsticksicon-edrumsicon-electronicicon-envelopeicon-fadersicon-futurehiticon-galaxyicon-grid-editoricon-headphonesicon-hihaticon-importsamplesicon-information-invicon-informationicon-joystickicon-kickicon-macrosicon-massenburgicon-microphoneicon-midi-exporticon-midi-searchicon-midi-trackericon-midi-tracksicon-midiicon-mix-channelsicon-mixericon-one-noteicon-percussionicon-percussion2icon-play-1-invicon-play-1icon-play-2-invicon-play-2icon-play-3icon-plus-invicon-plusicon-presetsicon-rawicon-reverseanythingicon-samplesicon-save-drumicon-seamlessicon-settingsicon-shapesicon-snareicon-song-tracksicon-ssdicon-stackicon-tap2findicon-tempoicon-third-partyicon-three-notesicon-tomicon-two-notesicon-videoicon-workflow
Avatar

Please register or login to post.

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Midi Database Error
July 3, 2016
1:54 pm CEST
Avatar
thenewmyers
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
August 1, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Today I installed EZD2 on a Mac with 10.11.5 and the following error appears:Bildschirmfoto-2016-07-03-um-13.53.23.pngImage Enlarger

July 3, 2016
3:54 pm CEST
Avatar
John
Sweden
Admin
Forum Posts: 8785
Member Since:
June 18, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

did you install via the Product Manager or previously downloaded image?
Please close EZdrummer 2 and try running the Toontrack Product Manager to see if it will update and rectify this problem.

July 13, 2016
8:12 am CEST
Avatar
JoseJoe90
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
July 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

hi there
same here, installed ezd2 last night and got the same error. installed with the program manager and it says they are all upto date,
any assistance would be much appreciated

July 14, 2016
2:41 am CEST
Avatar
matt
Member
Forum Posts: 4
Member Since:
August 2, 2008
sp_UserOfflineSmall Offline

i have the same problem, installed everything with the new product manager and it says mismatch of versions between database and plugin... i dont get it, everything is up to date...

July 16, 2016
4:30 pm CEST
Avatar
Maciej Ławrynowicz
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
March 16, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

i have the same problem, reinstall via PManager did not helpezd-2-mididatabase-error.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
July 16, 2016
6:34 pm CEST
Avatar
JoshL97
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
January 6, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Im getting the same thing. just installed it, and getting the Midi Database Error. Any known fixes for it yet?

July 18, 2016
12:15 pm CEST
Avatar
John
Sweden
Admin
Forum Posts: 8785
Member Since:
June 18, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

what happens if you go to the Menu > Advanced > Restore Factory Database?

August 4, 2016
7:47 pm CEST
Avatar
fretcruiser
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
June 9, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

John said

Hi,

what happens if you go to the Menu > Advanced > Restore Factory Database?

The "Restore Factory Database" isnt even lit up for me to press.
Im having the same issue and I just bought it and installed it just now.

August 5, 2016
12:28 am CEST
Avatar
John
Sweden
Admin
Forum Posts: 8785
Member Since:
June 18, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Can you please post a screen shot of the entire GUI when you go to the Advanced Menu?

August 5, 2016
3:41 am CEST
Avatar
Jajacey
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
July 17, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Here's mine:

What should I do?

August 5, 2016
3:44 am CEST
Avatar
Jajacey
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
July 17, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
August 5, 2016
11:11 am CEST
Avatar
Patrik
Member
Forum Posts: 97
Member Since:
November 23, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey guys, could you please check a file from the installation to see if that has been updated properly?

For windows users this file is located in
C:/ProgramData/Toontrack/EZdrummer/Database/02_@EZDRUMMER_2_MODERN#VINTAGE/midiDB

For MAC users it is located in
Macintosh HD/Library/Application Support/EZDrummer/Database/02_@EZDRUMMER_2_MODERN#VINTAGE/midiDB

If you check properties of this file it should have a size of 485,376 bytes.

If this is not the case you could try renaming the subfolder "Database" to something else, for example "Database2" and then run the updater again.

Let me know how it works!

August 6, 2016
7:06 pm CEST
Avatar
SpaceGirlTunes
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
August 2, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

thenewmyers said

Today I installed EZD2 on a Mac with 10.11.5 and the following error appears:Bildschirmfoto-2016-07-03-um-13.53.23.pngImage Enlarger

I installed EZD@ on iMac 11,3 Mac OS X Version 10.6.8 and am experiencing exactly the same quandary.

Screen-shot-2016-08-04-at-6.23.30-AM.pngImage Enlarger

Screen-shot-2016-08-05-at-7.57.10-AM.pngImage Enlarger

Screen-shot-2016-08-06-at-6.56.34-AM.pngImage Enlarger

August 6, 2016
7:08 pm CEST
Avatar
SpaceGirlTunes
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
August 2, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

any help genuinely appreciated... drums sound great - if I could just get past this technical hump! would be awesome.

August 6, 2016
9:51 pm CEST
Avatar
Scott
Admin
Forum Posts: 8582
Member Since:
July 22, 2006
sp_UserOnlineSmall Online

Has anybody read and followed Patrik's advice in his post above?

August 9, 2016
4:48 am CEST
Avatar
Richard Westphal II
Member
Forum Posts: 8
Member Since:
May 5, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi Scott,, I did read and followed his above post,,

My situation was a little different, possibly..

I had the same midi alert, which we really can't pass... I re-ran after renaming that file, then as well, again with renaming the "Database Folder".

Neither fixed it for me, so I reverted to original names, and removed the additional created folder, file,,,

The reason I think mine is different is I went from EZD1 upgrade to EZD2. I lost my library drive and the backup, lol,,
Not being able to get pass the EZD2 missing Library folder, since the location folder existed, but no data to recognize, it wouldn't accept the location.
I downloaded the EZD2 install and extracted, created the location on the new drive and copied the EZDHOME Folder to it.
Then I ran the same already installed EZD2 application, which gave me the same can't find library,,, But this time, there was data to accept,,,
This allowed me to reinstall my EZX's to desired location...

Now, That is where I got the midi alert,,, when running the application again.

Searched, found this forum, left this page up,,,,
Looked elsewhere and still found nothing solid...

So, I thought, I will reinstall the EZD2 software, and still got this midi alert... and noticed I did not have the Pads, shaker, tambourine, and claps on the upper right of the main Tab...

So I downloaded the EZD1 and fresh download of EZD2,,, uninstalled, EZD1 and 2 along with the updater app,, (and the Solo app)a
Installed in sequence the EZD1, it's updates by date, oldest first.
Then through to EZD2 the same procedure...

No Midi alert this time and I had the Pads Shaker, Tambourine, and Claps back on the upper right as well,,,
So I ran the "Check for Updates from the menu, and oddly enough it showed that Rock/Pop file 152 (1.5.2) was the only thing not installed,,,
I reran that installer, and all is well,,,

I have not used the Product Manager which some may find very useful,,, I'm old school and like to do installs myself...

Hope somehow this helps,
if not and you guys find it not relevant, let me know and I'll remove it to stay on task of the OP,,,

Thanks, have fun ­čśÇ

Placing your OS specs, DAW, and other info in your signature, can help others to help you...
EZD to EZD2, SD2 SDX-EZXPacks
DAW- PreSonus Studio One V2 and V3
Win 8.1 32Ram i7-3770, dedicated video card USB3 and USB2 native
AlesisQX61 Keylab88
JBL305 and Presonus Spectrer 8's w/ sub

October 20, 2016
9:01 pm CEST
Avatar
fnordbak
Member
Forum Posts: 23
Member Since:
December 28, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

Same issue here now. Anyone has a solution?

December 3, 2016
1:57 am CEST
Avatar
Capt. Pinecone
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
December 3, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

I have the same issue now. Just purchased EzDrummer2, so this was not a good first impression, when I've spent so much money.. I'm running on Win10.

December 3, 2016
12:58 pm CEST
Avatar
John
Sweden
Admin
Forum Posts: 8785
Member Since:
June 18, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,

could you please try opening the Product Manager and re-run the latest EZdrummer 2 updates?
Then open EZdrummer 2 again and please post a screen shot of the interface displaying any errors that show up.
BR,
John

August 24, 2017
1:40 pm CEST
Avatar
Ben Khalifa Ausman Hussin
Member
Forum Posts: 3
Member Since:
May 17, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

any new about the Midi Database Error i have the same problem? Screen-Shot-2017-08-23-at-10.24.58-PM-1.pngImage Enlarger

Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 715

Currently Online: Scott
38 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

×